Laptop Asus X550CA-XX103D

Asus X550CA-XX103D este unul dintre cele mai accesibile modele din seria Asus X, avand un pret foarte competitiv este o alternativa de luat in seama din gama laptop-urilor low-cost, mai ales ca vine cu ceva dotari considerate premium si un design foarte placut.

Specificatii tehnice:

  • procesor dual-core Intel Celeron 1007U tactat la 1500 MHz;
  • 4 GB de memorie ram DDR3 cu frecventa de 1600 MHz;
  • hard disk SATA3 cu capacitate de stocare de 500 GB;
  • placa video integrata model Intel HD Graphics;

Combinatia de culori cu aspect metalic si finisajele executate fara greseala asigura acestui laptop un design mult superior competitiei din aceeasi gama de pret. Suprafata laptop-ului este prevazuta cu o textura formata din puncte mici ce asigura protectie impotriva urmelor de amprente si confera un plus de stil. Carcasa la prima vedere pare metalica dar de fapt este construita dintr-un plastic destul rezistent la presiune si placut la atingere.

Tastatura este foarte confortabila chiar si dupa cateva ore de utilizate continua, asta datorita faptului ca este un model chiclet cu taste mari delimitate perfect si cursa scurta. Fiind o tastatura full size este inclus si blocul numeric. Touchpad-ul este de fapt clickpad (butoanele click sunt incluse in suprafata sa in partea de jos) foarte responsiv si prevazut cu multitouch.

Ecranul dupa cum era de asteptat este unul clasic, adica un LCD LED cu diagonala de 15.6 inch si rezolutie interna de 1366×768 pixeli. Totusi culorile sunt foarte vii iar nivelul de luminozitate este bun, reusind sa reproduca bine gama de culori RGB.

Configuratia tehnica este foarte ok pentru un utilizator normal dar performantele laptop-ului nu sunt potrivite pentru editari video profesionale sau gaming. Procesorul Intel Celeron 1007U impreuna cu cei 4 GB de memorie ram sunt ok chiar si pentru multitasking si chiar ceva jocuri de generatie mai veche. Placa video Intel HD Graphics este integrata in procesor si este perfecta pentru filme Full HD. Pentru stocare aveti la dispozitie un hard disk conectat printr-o interfata SATA3 cu capacitate de stocare de 500 GB, suficient pentru majoritatea utilizatorilor, asta daca nu aveti de gand sa stocati toata colectia de filme. Puteti face upgrade pana la 8 GB de ram dar nu cred ca are rost pentru ca aplicatiile ce ar avea nevoie de atat de multa memorie ram oricum sunt limitate de procesor.

Deoarece componentele laptop-ului sunt foarte reci sistemul de ventilatie nu este solicitat, in concluzie este un laptop foarte silentios si rece, ventilatorul pornind din cand in cand pentru perioade scurte.

Acumulatorul cu 4 celule asigura in medie 3 – 3.5 ore la o singura incarcare, in mod economic poate atinge peste 4.5 ore iar solicitat poate scadea sub 2.5 ore.

Laptop-ul nu este vandut cu Windows preinstalat deoarece licenta pentru acesta este destul de scumpa. Totusi producatorul pune la dispozitie pe site driverele necesare instalarii Windows 7 / 8 pe 64 de biti.

Avantaje

  • camera web HD ce filmeaza / transmite 720p;
  • cititor de carduri SD;
  • port USB 3.0 ce asigura viteza de transfer de 10 ori mai mare decat USB 2.0 si incarca telefonul mai repede datorita voltajului mai mare;
  • difuzoare stereo cu tehnologie SonicMaster;
  • iesiri video HDMI si VGA in caz ca doriti sa conectati televizorul sau un videoproiector;

Limite:

  • Bluetooth;

Mod de utilizare

Asus X550CA-XX103D este un laptop pe care il recomand elevilor / studentilor dar si persoanelor ce lucreaza cu aplicatii de tip Office. De asemenea poate fi folosit cu succes pentru navigare web, convorbiri audio / video pe messenger, filme Full HD si jocuri mai vechi cu cerinte modeste.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *